BONNIE BISHOP – THE WALK

Countryrockzangeres Bonnie Bishop werd voor het eerst vermeld als co-auteur van twee liedjes die door Bonnie Raitt werden opgenomen: “Not Cause I Wanted To” uit 2012 waar ze een ‘Grammy Award’ voor mocht ontvangen en “Undone” uit 2013. Datzelfde jaar werd haar nummer “The Best Songs Come From Broken Hearts” opgenomen voor de soundtrack van de populaire televisieshow ‘Nashville’.

Deze in 2017 terug van Nashville naar haar thuishaven Texas verhuisde singer-songwriter had toen echter al zes albums op haar conto staan en besloot om opnieuw te gaan studeren voor het vak ‘creatief schrijven’ dat ze nadien goed kon gebruiken voor haar songschrijversactiviteiten. Pas in 2016 kwam ze met een nieuwe plaat op de proppen: “Ain’t Who I Was”, een album dat met topproducer Dave Cobb werd opgenomen en waarbij ze haar ziel blootlegde in elk van de songs op die plaat.

Begin oktober verschijnt een nieuw album van Bonnie Bishop: “The Walk”. Op dit door Steve Jordan geproducete album staan zeven nummers die ze samen met collega-songschrijvers Gabe Dixon (3), Emery Dobyns (2) en Rebecca Lynn Howard (2) heeft gecomponeerd. Producer Steve Jordan is niet de eerste de beste, want hij stond eerder in die hoedanigheid ook al in de studio voor platen van o.a. Buddy Guy, Robert Cray en John Mayer.

De gevoelens en emoties die Bonnie Bishop in haar uitstekende soulvolle zangwerk weet te leggen zijn beklijvend en oprecht, hetgeen haar liedjes transformeert tot op het hart mikkende liefdesverhalen. Dat is al zeker het geval bij de twee songs die we op de video’s hebben meegegeven: single “Every Happiness Under The Sun” en de live vertolking van de albumtiteltrack “The Walk”.

Maar ook het meer dan zeven minuten durende openingsnummer “Love Revolution” en de nog iets langer durende afsluiter “Song Don’t Fail Me Now” zijn tekstueel behoorlijk aangrijpende songs op deze plaat, tracks waarin haar zwaar gekwetste zielenroerselen zonder schroom worden blootgelegd. De op een catchy ritme gebrachte soulsong “Keep On Moving” en de hartverscheurende ballad “I Don’t Like To Be Alone” vormen samen echter onze favoriete tracks op “The Walk”. Maar de gehele plaat is absoluut de moeite waard om ook u te kunnen overtuigen tot aanschaf voor later veelvuldig luisterplezier.

(valsam)

19 oktober 2019: Ramblin’ Roots Festival, TivoliVredenburg, Utrecht, NL
20 oktober 2019: Cultuurpodium VanSlag, Borger, NL
21 oktober 2019: De Maandag Van Meurs, Eindhoven, NL
22 oktober 2019: Het Zwijnshoofd, Bergen Op Zoom, NL


 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Plan BB Music / Thirty Tigers

video